Club membership

Huttcross 2021 Club Membership is OPEN!!

Club members get to race for FREE at all Club Winter Races (there are five on offer). If you are a club member, you are automatically entered into each club race.

Separate entry fees apply for NI CX Schools Champs and Aotearoa Crossfest (we are hosting BOTH of those this season!!).

Club members also get five spot prize draw entries regardless of the number of rounds you participate, in as well as the good feels for supporting the biggest cyclocross club in New Zealand!

If you raced Round 1 (and were unable to join up when we had to shut off club membership just ahead of that race) you can use the code “JoinTheClub” which will give you a $25 discount so you’ll still have put $75 in the club coffers.
 
This is the last discount we’re doing for Club Membership. And we will double check if you actually did race Round 1 if you use the code!!
 
We will close Club Membership off at midday on Friday so we can move all the entries across to one place for Winter Club Race #2 on Sunday and do the same for every club race thereafter.
 
You can still Pay As You Play for each individual Round.

Club race dates & locations

Schedule on the day - club racing

  • 9:00am Registration desk opens
  • 9:30am Course practice (30 min)
  • 10:00am C Grade (30 min)
  • 10:40am Mighty Cross (20 min)
  • 11:00am Mini Cross (10 min)
  • 11:00am Course practice (30 min)
  • 11:15am Registration closes (after this time, you can still collect your chip if you entered online)
  • 11:30am B Grade (45 min)
  • 12:30pm A Grade (60 min) – CX bikes only

This schedule is for winter club racing only. The schedule for Round 4 (NI Schools Champs) and Aotearoa ‘Crossfest will be different.

Winter Club Race Round 1

Sunday 30 May

Moonshine Park
Upper Hutt

Winter Club Race Round 2

Sunday 20 June

Ngāti Tama Park
Upper Hutt

Winter Club Race Round 3

Sunday 11 July

Moonshine Park
Upper Hutt

Winter Club Race Round 4 +
NI Schools Champs

Saturday 24 July

Ngāti Tama Park
Upper Hutt

*Note different schedule on the day due to NI Schools Champs – More info here

National Champs + ACXF

14 & 15 August

Wellington Speedway
Upper Hutt

Winter Club Race Round 5

POSTPONED

Hikoikoi Reserve
Lower Hutt

Well, it is safe to say we won’t be at Alert Level 1 this Sunday 29 August. However, we do feel bloody lucky we squeezed ACXF into the schedule before Delta hit.


We will postpone our Grand Finale to a later date to ensure we can all still enjoy a final CX race as well as drawing our killer spot prizes including a custom frameset from
Crucial Custom Cycles, a custom wheelset from Wheelworks Handcrafted Wheels, and a brand new bike for a Mighty CXer courtesy of Johnsonville Cycles and Porirua Motor Body Repairs.

The new date is TBC but will be at least 2 weeks after we are back at Alert Level 1 so we can liaise with councils/landowners/do the organisation stuff that we need to do. We still hope to hold it at Hikoikoi Reserve. We will also ensure we don’t
clash with other popular local Spring events.

Wanna know why we only race at Alert Level 1? Our explanation can be found here.
In the meantime, stay safe and be kind to each other.

Entry information

A, B, and C grade

Entry typeCostEntry deadline
Online entry$2515 minutes before race start
Cash on the day$3030 minutes before race start (75 min for A grade)

Once entered, riders can collect their electronic timing chip from the registration desk at the event. You should collect your chip early to avoid the queue and ensure that you make it to the start line 10 minutes before your race, in time for the race briefing.

Kids’ Races: Mini and Mighty Cross

Entry typeCostEntry deadline
Mini CrossFreeJust turn up!
Mighty Cross$515 minutes before race start

Mini Cross is our offering for the little kids; it’s all about fun, and the ‘race’ is not timed and results aren’t published. Mighty Cross is aimed at riders 7-12 years; the race is timed manually and results will be published online.

PAST EVENTS

Hottcross

On Saturday 13 March 2021, cyclocross returns to the Bike the Hutt Festival!
 
For 2021, we are proud to bring you Hottcross – a summer redux of the Huttcross racing that you know and love.
 
Held at our most popular venue, Hikoikoi Reserve, you can be sure to carve grassy camber as well as harbourside beaches.
 
We’ll run the same popular format as our usual Huttcross events with C, B, and A Grade racing for the grown-ups as well as Mighty CX and KindyCross for the tamariki.
  • 9:00am Registration desk opens
  • 9:30am Course practice (30 min)
  • 10:00am C Grade (30 min)
  • 10:40am Mighty Cross (20 min)
  • 11:00am Mini Cross (10 min)
  • 11:15am Registration closes (after this time, you can still collect your chip if you entered online)
  • 11:30am B Grade (45 min)
  • 12:15pm Course practice (15 min)
  • 12:30pm A Grade (60 min) – CX bikes only